Закарпатський підприємець під час війни допомагав рф виробляти РЛС для військових кораблів

Служба безпеки викрила на Закарпатті місцевого підприємця, який поставляв ворогу вогнетривку сировину, необхідну для виплавки сталі та її подальшого застосування для виробництва РЛС для суден російського флоту. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 24 жовтня.

"Для реалізації оборудки він виїхав до однієї з європейських країн, звідки й перевозив відповідну сировину нібито для замовників з Близького Сходу. Насправді фігурант переправляв продукцію через територію білорусі своїм покупцям в рф", - зазначається у повідомленні.

Для маскування зловмисник вносив недостовірні відомості до міжнародних товарно-транспортних накладних, насамперед щодо маршрутів перевезень та замовників продукції.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігуранта на Закарпатті виявлено фінансово-господарську документацію із доказами оборудок.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили директору підприємства про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Як повідомлялось раніше, СБУ підтвердила затримання в Іспанії контрабандистів, у тому числі представника УПЦ (МП), які хотіли продати "Скіфське золото".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті