Закаєв, якого Кадиров учора закликав вбити, перебуває в Україні у зв'язку із формуванням ще одного, п'ятого, чеченського батальйону

Глава уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв перебуває в Україні для формування ще одного, вже п'ятого, чеченського батальйону, який бере участь у війні на боці України. Про це кореспондентові " ОстроВа " повідомив сам А. Закаєв.

«Зараз триває процес формування нового батальйону. Ще одного. На даний момент у нас офіційно 4 батальйони в Україні. Три з них – у складі ЗСУ, Іноземного легіону, а один – добровольчий, батальйон ім. Шейха Мансура, який ще з 2014 року тут», – пояснив лідер Ічкерії.

За словами О. Закаєва, з цією метою він кілька днів провів у Херсонській та Запорізькій областях України.

Вчора, 21 вересня, голова окупаційного режиму Чечні Рамзан Кадиров у себе в телеграмі закликав чеченців, у тому числі тих, які беруть участь у війні на боці України, вбити Ахмеда Закаєва .

"Закаєв в зоні конфлікту. Хто знайде його, той повинен його знищити – якщо ви вб'єте пострілом цього козла і приїдете додому, я вас забезпечу свободою і на все життя будете забезпечені… Будь-який із вас може повернутися до Чечні тільки за однієї умови, або ви знімете штани з Закаєва або вистрелите йому в лоба" - написав у себе в телеграмі Кадиров.

Нагадаємо, незважаючи на те, що чеченські воїни з 2014 року борються в Україні на боці українського народу, Чеченська республіка Ічкерія досі офіційно не визнана українською державою.

Петицію про необхідність визнання суверенітету Чеченської республіки Ічкерія та встановлення дипломатичних відносин з нею можна підтримати на сайті Президента України за посиланням.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті