Захист населення Чернігівської області від російських обстрілів: Наєв звернувся по додаткове ППО

У Чернігівській області проведено спільну нараду з питань удосконалення захисту населення, яке мешкає у прикордонних районах і зазнає артилерійських та мінометних обстрілів, для чого потрібне додаткове ПВО. Про це повідомило Командування Обʼєднанних сил ЗСУ 19 березня.

За словами начальника Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса,  прикордоння Чернігівської області обстрілюється майже кожен день.

"На жаль, ми маємо втрати цивільних. Обстрілам піддаються 34 населені пункти. Зараз особлива увага приділяється неповнолитнім. Вприкордонних регіонах перебувають 665 неповнолітніх, це діти, ми намагаємось переконати їх тимчасово залишити свої домівки, поки ми повнісю на переможемо ворога...Область дійсно потребує ППО...", - сказав Чаус.

У відповідь командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням про виділення додаткових сил і засобів ППО, а також підсилення артилерійської розвідки для потреб Чернігівської області.

"Головне завдання – наші громадяни мають бути в безпеці й відчувати, що військове командування та органи державної влади на місцях точно захистять їх у разі будь-яких загроз, – наголосив командувач. – Ми розуміємо, що ворог не полишив своїх намірів наносити вогневе ураження по цивільних об’єктах. Тому нам необхідно зробити все можливе для того, щоб місцеве населення, яке мешкає у прикордонні Чернігівщини, не потерпало від ворожих обстрілів. Ми визначили конкретні заходи, які будемо в подальшому втілювати в життя".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті