Західні країни перебазовують сили ППО до Литви на тлі російської агресії - Newsweek

Країни НАТО проводять ротацію систем протиповітряної оборони, серед яких Patriot, у Литву для посилення обороноздатності в Балтійському регіоні. Про це пише з посиланням на міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса Newsweek, - повідомляє ua.news.

Такі дії є відповіддю на заклики країн Балтії посилити обороноздатність Європи в регіоні на тлі російської агресії. За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса під час Вільнюського саміту влітку минулого року країни НАТО домовилися про створення ротаційної системи, в рамках якої члени Альянсу розгортатимуть засоби протиповітряної оборони в країнах Балтії на певний період часу.

Міністр оборони не повідомив, які саме західні країни беруть участь у розгортанні систем ППО в Литві, але сказав, що обладнання включає в себе ЗРК Patriot, які надаються європейським союзником, а не Сполученими Штатами Америки.

«Очікується, що цей принцип не буде одноразовим на кілька місяців, а охопить весь рік і значно підвищить наші можливості протиповітряної оборони», ‒ підкреслив Анушаускас.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті