Загинув цвіт нації: поблизу Часового Яру на Донеччині загинув 31-річний герой ДУК, оператор з Тернополя Сергій Коновал з позивним "Норд"

Виконуючи бойове завдання поблизу Часового Яру на Донеччині, загинув воїн з Тернополя Сергій Коновал з позивним "Норд". Він був командиром 2-ої стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону 67-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Про загибель військового повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, - пише "Суспільне".

"З болем та сумом повідомляємо, що віддав своє життя за Україну Коновал Сергій Сергійович (29.05.1992 р.н.). Герой загинув 6 квітня у Донецькій області під час виконання бойового завдання. Ми всією громадою співчуваємо рідним та близьким захисника. Вічна та світла йому памʼять!", — йдеться в повідомленні.

Сергій Коновал був бійцем Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) "Правий Сектор" з 2014 року. Служив парамедиком на сході України. У перервах між ротаціями брав участь у благодійному велопробігу 20 штатами США на підтримку України. Коли розпочалася повномасштабна війна знову добровольцем пішов воювати. Брав участь в обороні Києва, воював на різних напрямках. Став командиром роти стрілецького батальйону 67-ої механізованої бригади Збройних сил України, якій згодом дали назву "Сталева Сотня".

У Тернополі Сергій Коновал був одним із засновників "Дому ветерана". Там проводять лекції та тренінги, облаштували тренажерний зал для ветеранів, також працюють психологи. Також у Тернополі військовий організовував військово-патріотичні вишколи для молоді.

У цивільному житті Сергій був оператором і співпродюсером фільмів "Шлях поколінь", "Дорога в Карпати", "Трохи нижче неба". Це стрічки про діяльність УПА, захисників Донецького аеропорту.

Побратими, друзі та знайомі діляться спогадами про Сергія Коновала в соцмережах. Написав про нього Богдан Бутковський, який також захищає Україну в лавах ЗСУ.

"Загинув цвіт нації. Людина, яка жила розбудовою України. Сергій з юних років всіма доступними методами займався вишкільною і культурно-просвітницькою діяльністю. З початку повномасштабної війни він, як досвідчений атовець, пішов на фронт. Згодом очолив "Сталеву Сотню" 2 батальйону 67-ої бригади. Про такого командира можна тільки мріяти! Якби всі командири були такими як Норд, ми б вже вигнали ворогів з України... Я ридав, як взнав про загибель Сергія. Відчуття, ніби трохи осиротів... Смерть кожного воїна — то трагедія, але смерть Норда — це втрата майбутнього України, бо на таких, як він, єдина надія на те, що УРСР нарешті стане УССД! Таких людей майже не лишилося! Ми познайомилися з ним у 2016, коли разом проводили вишколи, ми обидвоє розуміли, що нація втрачає кращих в АТО і треба готувати молодь. Хто тепер буде робити те, що робив НОРД на фронті і особливо в тилу?".

Про Сергія Коновала написав і тернопільський кінорежисер Михайло Ухман, який разом із Сергієм працював над декількома стрічками.

"Загинув мій друг, побратим, доброволець, офіцер ЗСУ, людина, яка була поряд з 2016 року... Мій, Друже, Сергій Коновал, ти велика гордість нашої країни і важка втрата. Ти, мій теперішній біль і мій вічний спогад...".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті