Загинув цвіт нації: поблизу Часового Яру на Донеччині загинув 31-річний герой ДУК, оператор з Тернополя Сергій Коновал з позивним "Норд"

Виконуючи бойове завдання поблизу Часового Яру на Донеччині, загинув воїн з Тернополя Сергій Коновал з позивним "Норд". Він був командиром 2-ої стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону 67-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Про загибель військового повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, - пише "Суспільне".

"З болем та сумом повідомляємо, що віддав своє життя за Україну Коновал Сергій Сергійович (29.05.1992 р.н.). Герой загинув 6 квітня у Донецькій області під час виконання бойового завдання. Ми всією громадою співчуваємо рідним та близьким захисника. Вічна та світла йому памʼять!", — йдеться в повідомленні.

Сергій Коновал був бійцем Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) "Правий Сектор" з 2014 року. Служив парамедиком на сході України. У перервах між ротаціями брав участь у благодійному велопробігу 20 штатами США на підтримку України. Коли розпочалася повномасштабна війна знову добровольцем пішов воювати. Брав участь в обороні Києва, воював на різних напрямках. Став командиром роти стрілецького батальйону 67-ої механізованої бригади Збройних сил України, якій згодом дали назву "Сталева Сотня".

У Тернополі Сергій Коновал був одним із засновників "Дому ветерана". Там проводять лекції та тренінги, облаштували тренажерний зал для ветеранів, також працюють психологи. Також у Тернополі військовий організовував військово-патріотичні вишколи для молоді.

У цивільному житті Сергій був оператором і співпродюсером фільмів "Шлях поколінь", "Дорога в Карпати", "Трохи нижче неба". Це стрічки про діяльність УПА, захисників Донецького аеропорту.

Побратими, друзі та знайомі діляться спогадами про Сергія Коновала в соцмережах. Написав про нього Богдан Бутковський, який також захищає Україну в лавах ЗСУ.

"Загинув цвіт нації. Людина, яка жила розбудовою України. Сергій з юних років всіма доступними методами займався вишкільною і культурно-просвітницькою діяльністю. З початку повномасштабної війни він, як досвідчений атовець, пішов на фронт. Згодом очолив "Сталеву Сотню" 2 батальйону 67-ої бригади. Про такого командира можна тільки мріяти! Якби всі командири були такими як Норд, ми б вже вигнали ворогів з України... Я ридав, як взнав про загибель Сергія. Відчуття, ніби трохи осиротів... Смерть кожного воїна — то трагедія, але смерть Норда — це втрата майбутнього України, бо на таких, як він, єдина надія на те, що УРСР нарешті стане УССД! Таких людей майже не лишилося! Ми познайомилися з ним у 2016, коли разом проводили вишколи, ми обидвоє розуміли, що нація втрачає кращих в АТО і треба готувати молодь. Хто тепер буде робити те, що робив НОРД на фронті і особливо в тилу?".

Про Сергія Коновала написав і тернопільський кінорежисер Михайло Ухман, який разом із Сергієм працював над декількома стрічками.

"Загинув мій друг, побратим, доброволець, офіцер ЗСУ, людина, яка була поряд з 2016 року... Мій, Друже, Сергій Коновал, ти велика гордість нашої країни і важка втрата. Ти, мій теперішній біль і мій вічний спогад...".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті