Загибель помічника Залужного: голова МВС повідомив перші обставини трагедії

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що слідство зʼясувало перші обставини загибелі помічника Головнокомандувача Валерія Залужного майора Геннадія Частякова. Про це вн написав у своєму Телеграм-каналі.

"Трагедія у Чайках починає обростати різною інформацією з «джерел». Тому офіційно повідомляю: внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух", - написав Клименко. 

За його інформацією, в квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу. 

Також Клименко зазначив, що поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок.

"В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії. Закликаю не поширювати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства", - додав міністр.

Як повідомлялося, Головнокомандувач Валерій Залужний заявив, що загибель його помічника Геннадія Частякова трапилася у його день народження - в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті