"Загадили туалет, вкрали квадроцикл...". Жителі Бєлгородської області скаржаться на мародерство російських військових

Жителі Бєлгородської області РФ скаржаться губернатору В'ячеславу Гладкову на мародерство російських військових. Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Російський телеграм-канал "Говорит НеМосква" і видання "Астра" звернули увагу на коментарі в соціальних мережах, залишені жителями села Нова Таволжанка в Бєлгородській області. На початку червня цей населений пункт став місцем боїв між "Російським добровольчим корпусом" і російськими військовими.

Місцеві жителі, які були змушені тікати з Нової Таволжанки через бої та обстріли, зараз поступово повертаються до своїх домівок. Там вони бачать картину, добре знайому жителям окупованих російською армією українських сіл і міст.

"Вони живуть у наших будинках, ведуть потворний спосіб життя, алкоголь та інше залишається у вигляді сміття і бруду, загаджені туалети і будинки, крадуться особисті речі і майно. З нашого гаража було вкрадено квадроцикл, який тепер часто бачать в округах Нової Таволжанки", - ідеться в коментарі, який залишила мешканка села під дописом губернатора Бєлгородської області у "ВКонтакте".

Схожа скарга є і в іншому коментарі під постом Гладкова, на який звернула увагу "Астра":

"Ми живемо в селі Нова Таволжанка. Сьогодні, 14 червня, ми вперше поїхали подивитися, що з будинками. Два будинки зламані, одні двері - ломом, розбиті вікна... Усі речі перевернуті, шукали дрібні дорогоцінні речі, частина з них вкрадена, в одному з будинків присутні акти вандалізму, розбиті телевізори, розпороті меблі. У будинку явно живуть солдати, на подвір'ї виявили два раніше вкрадених велосипеди в інших сусідів", - скаржаться жителі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті