Затриманий "ідеолог" "миколаївської народної республіки" піде під суд (ФОТО)

Перед судом постане науковець із Миколаєва, який розробив концепцію створення так званої "миколаївської народної республіки". Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 19 рудня.

"Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно завідувача кафедри одного з вишів міста Миколаєва", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що доктора наук державного управління, кандидата політичних наук судитимуть за вчинення державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пособництво державі-агресору, а також за виготовлення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 110, ст. 111-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Зазначається, що у квітні 2022 року обвинувачений, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, вступив у злочинну змову із представником головного розвідувального управління генштабу збройних сил РФ з метою надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

З травня по червень 2022 року за завданням куратора він розробив "Концепцію становления независимого государства – Николаевской Народной Республики".

Уточнюється, що, крім того, одним із його завдань було скласти перелік необхідних управлінських посад та надання "надійних" кандидатів на їх зайняття. Також він мав скласти за своїм особистим підписом в якості корінного мешканця м. Миколаєва звернення до влади РФ "про готовність переважаючої правильно налаштованої частини миколаївців до від’єднання області від України та приєднання до братського народу Росії".

Підкреслюється, що також упродовж квітня-травня поточного року чоловік надавав інформацію щодо розташування Збройних Сил України та державних установ на території Миколаєва.

"У червні 2022 року його протиправна діяльність була припинена. Під час обшуку за місцем мешкання "реформатора" виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документацію та іншу переписку з представником держави – агресора".

За клопотанням прокурора чоловікові обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що затримано "фінансистку" колишньої окупаційної адміністрації Куп’янська.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті