За зростанням човнів з мігрантами в Італії стоїть "ПВК "Вагнер" – міністр оборони Крозетто

За напливом човнів із мігрантами у Середземному морі стоїть так звана "ПВК "Вагнер". Про це 13 березня повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра оборони Італії Гвідо Крозетто.

"Я думаю, тепер можна з упевненістю сказати, що зростання міграційного явища, що відходить від африканських берегів, також значною мірою є частиною чіткої стратегії гібридної війни, яку здійснює ПВК "Вагнера", використовуючи свою значну вагу в деяких африканських країнах", - сказав міністр.

За словами Крозетто, такі дії найманців пов'язані зі стратегією росії щодо дій у відповідь проти країн, які підтримують Україну.

Зазначається, що з початку року до Італії прибули близько 20 000 осіб - у 2022 році за той же період часу це число досягало 6100 осіб. У зв'язку з цим Крозетто закликав союзників по НАТО допомогти Італії впоратися зі зростаючою кількістю мігрантів, які прибувають до країни.

"НАТО стає сильнішою, якщо проблеми, що виникають в результаті колективного вибору, також поділяються між членами. Але альянс ризикує дати тріщину, якщо не реагувати на країни, які найбільш схильні до різних проблем", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністерка Мелоні під час відвідин Бучі та Ірпеня заявила, що Україна може розраховувати на Італію, і що ця підтримка йтиме до кінця.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті