За рік громадяни РФ купили у Грузії майже 7 тис квартир

Після початку російського військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року громадяни РФ купили у Грузії 6707 квартир. Це випливає із даних Міністерства юстиції Грузії, - повідомляє "Радіо Свобода".

За кількістю придбаних квартир росіяни випереджають громадян усіх інших держав - наприклад, громадяни Ізраїлю за той же період купили у Грузії 2563 квартири.

На думку експертів компанії Georealty, росіяни купують квартири не тільки для житла, але і як інвестицій – для подальшої здачі в оренду. Саме цим пояснюється те, що понад 500 громадян росії купили по дві та більше квартир на грузинських курортах, а також у столиці.

Після початку російського вторгнення в Україну, за різними даними, від 120 до 130 тисяч росіян переїхали до Грузії. Окрім іншого, купівля нерухомості дає їм шанс отримати в Грузії "вид на постійне проживання" - статус туриста дозволяє постійно проживати в країні лише 12 місяців.

Місцева опозиція, насамперед партія Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух", звинувачує правлячу партію "Грузинська мрія" у "потуранні припливу сотень тисяч росіян, які приїжджають до країни з незрозумілими та підозрілими цілями". Але, за визнанням уряду країни, а також економістів, саме процеси, що почалися після припливу до Грузії росіян, призвели до зростання ВВП Грузії на 10 відсотків минулого року.

За перші три місяці 2023 року росіяни зареєстрували в Грузії 5332 різні підприємства. Серед них 191 товариство з обмеженою відповідальністю, 8 неурядових організацій, а в інших 5133 випадках громадяни РФ реєструвалися як індивідуальні підприємці. За 2022 рік росіяни зареєстрували у Грузії майже 15 тисяч підприємств.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті