За добу Сили оборони відбили 16 атак окупантів на Лиманському напрямку

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки та штурми російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Херсонському напрямках, загалом упродовж доби відбулося 68 бойових зіткнень. Про це , повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 14 березня.

Найбільше атак окупантів відбито на Лиманському (16), Новопавлівському й Авдіївському напрямках (по 18).

"На Лиманському напрямку наші воїни відбили 16 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Роздолівка Донецької області та Білогорівка Луганської області... На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону наших військ... На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 18 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Водяне Донецької області", - ідеться у зведенні.

П'ять ворожих атак відбито на Бахмутському напрямку в районах Богданівки Іванівського та Кліщіївки Донецької області, шість атак - на Оріхівському напрямку в районах Старомайорського Донецької області, Роботиного й на захід від Вербового Запорізької області, а також одну атаку на Херсонському напрямку на лівому березі Дніпра.

За даними Генштабу ЗСУ, на Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не проводив.

На Північному та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

Нагадаємо, у легіоні "Свобода Росії" заявили, що "паралізували" військових РФ у Тьоткіному. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті