За час повномасштабної війни загинув 21 сапер ДСНС - МВС

За час повномасштабного вторгнення російських військ загинув 21 сапер Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ще 77 були травмовані. Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграм.

"Російська вибухівка ледь не щодня призводить до травмувань чи загибелі людей. Сапери ДСНС без вихідних і спочинку крок за кроком очищують українську землю від ворожого заліза, знешкодивши з початку повномасштабного вторгнення рф вже близько 450 тисяч вибухонебезпечних предметів і три тисячі авіабомб. На жаль, міни та інші вибухонебезпечні предмети забирають і життя саперів", – зазначив міністр.

За даними Клименка, завдяки міжнародній допомозі ДСНС України має в розпорядженні 17 машин механізованого розмінування. На сьогодні такою технікою очищені вже 456 гектарів території.

Ці машини в рази прискорюють процес знешкодження вибухонебезпечних предметів, водночас захищаючи піротехніків і зберігаючи їхні життя.

Уникнути можливих трагедій вдалося, зокрема, минулого місяця: техніка зазнала пошкоджень, а людей не зачепило.

Зокрема, під час піротехнічних робіт біля ліній електропередач в Ізюмському районі Харківської області дві машини механізованого розмінування підірвалися на мінах.

"Техніку можна відремонтувати або замінити, тоді як життя кожної людини – єдине", – підкреслив голова МВС.

Клименко наголосив, що масштаби російської агресії та, як наслідок, замінування потребують більшої кількості спеціальної техніки. Діалог з іноземними партнерами щодо потреб у сфері розмінування, за його словами, триває безперервно.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті