За час повномасштабного вторгнення РФ Канада прийняла понад 210 тисяч біженців із України

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Канади прибули понад 210 тисяч українських біженців. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані прикордонного агентства Канади.

Зазначається, що за програмою "Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки" (CUAET), яку створили у березні 2023 року, до Канади прибули 210 178 українців.

Програма надає право українським біженцям на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання у Канаді, а також фінансову допомогу та тимчасове безкоштовне поселення.

Загалом уряд Канади отримав майже 1,2 млн заявок на цю візу, з яких уже затвердив понад 936 тисяч. Прийом нових заявок на цю програму вже закрито, а власники візи мусять до кінця березня приїхати до Канади, аби скористатися нею.

Нагадаємо, Польща продовжила дію тимчасового захисту для українців до 4 березня 2025 року. 

Як повідомлялося, українці можуть замовити доставку водійського посвідчення вже з 17 країн Європи. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті