З'явилися подробиці атаки українських безпілотників по авіазаводу в Таганрозі

Десятки українських безпілотників уночі 9 березня атакували Таганрог - їхньою метою став авіазавод, де ремонтують і модернізують літаки-"літаючі радари" А-50. Про це повідомляє російський опозиційний Телеграм-канал "Важные истории".

Атака на Таганрог тривала близько півтори години, пишуть місцеві телеграм-канали. SHOT із посиланням на місцевих жителів повідомляє про понад 20 вибухів у повітрі.

Однією з цілей атаки став розташований у Таганрозі авіазавод імені Берієва. Зокрема, про це пишуть телеграм-канали Baza, ВЧК-ОГПУ і пов'язаний із ВКС Росії Fighterbomber. "Передплатники пишуть нам, що завод Берієва горить. Інформація перевіряється", - написав уночі канал "ЧП Таганрог".

Завод Берієва займається, зокрема, ремонтом і модернізацією літаків А-50 - оснащених потужним радаром повітряних командних пунктів, за допомогою яких можна керувати військами. У 2020 році "Военное обозрение" писало, що заводу імені Берієва замовили ремонт і заміну обладнання. У вересні 2023-го "Ростех" відзвітував про постачання у війська модернізованого А-50У. Роботи з модернізації вів і завод у Таганрозі.

У березні 2023 року на підприємство відправили ремонтувати А-50, імовірно пошкоджений унаслідок диверсії в Білорусі, з'ясувало "Зеркало".

На початку 2024 року російська армія втратила два літаки А-50. Українські військові заявляли, що їх збили Повітряні сили ЗСУ, російські "воєнкори" і Z-канали писали про дружній вогонь російської ППО. За даними журналу Military Balance, до цього на озброєнні ПКС РФ було три A-50 і шість модернізованих А-50У.

Як повідомлялося, міноборони РФ відзвітувало, що цієї ночі в 4 областях країни "перехоплено і знищено" 47 українських безпілотників.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті