З росії вивели 59 літаків і вертольотів, частину з них використовували у війні на боці України - росЗМІ

ФСБ провела обшуки в Росавіації за фактом виведення 59 літаків і вертольотів із РФ, частина з яких у підсумку використовувалася "для надання західної допомоги Україні". Про це з посиланням на "два джерела, близькі до правоохоронних органів" і мінтранс РФ пише російське пропагандистське ЗМІ 12 лютого.

Зазначається, що три вертольоти Мі-8 брали участь у бойових діях на боці України, а літаки Іл-76 здійснювали рейси з вимкненими відповідачами, що дає змогу приховувати інформацію про маршрути, за якими борт перевозить вантажі.

Телеграм-канал "The Moscow Times" з посиланням на джерело в Мінтрансі РФ зазначає, що співробітники Росавіації виводили техніку з Держреєстру цивільних повітряних суден РФ без повного комплекту документів, а також надавали суперечливу і недостовірну інформацію про перебування бортів за межами РФ.

"З 59 незаконно виведених з-під російської юрисдикції повітряних суден 36 було продано. Покупцями 21 борту стали резиденти держав, що не входять до ЄАЕС (Євразійський економічний союз - ред.), вісім із яких було реалізовано в "недружні" країни. При цьому судна вилітали з Росії під приводом чартерних рейсів або інших програм і мали повернутися назад, підкреслив співрозмовник у Мінтрансі. За його словами, ні тимчасового, ні постійного вивезення бортів не оформляли", - уточнює "The Moscow Times".

Раніше повідомлялося, що знайдено тіла трьох членів екіпажу російського вертольота Мі-8, що розбився в Карелії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті