З деокупованої Луганщини евакуювали 48 мешканців, 81 людина досі відмовляється їхати

Мешканці деокупованих сіл у прифронтовій смузі Луганської області попри щоденні обстріли не хочуть покидати свої домівки, тут досі залишається 81 людина. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі марафону 23 жовтня.

"Ми спілкуємось з людьми для того, щоб вони тимчасово евакуювались з тих районів, тому що було 129 людей, а зараз залишився 81 громадянин. Максимально намагаємось евакуювати, тому що дійсно є загроза як життю їх, так і хлопців наших, які забезпечують доставлення гуманітарної допомоги", - сказав він.

Лисогор зазначив, що йому важко казати про готовність Луганщини до опалювального сезону через те, що ворог розбомбив інфраструктуру, однак запевнив, що місцеві мають усе необхідне. 

"Усі вони забезпечені печами та портативними зарядними станціями, а воду набирають в колодязях та свердловинах", - розповів голова ОВА. 

Також Лисогор наголосив, що протягом двох останніх тижнів росіяни потужно обстрілювали майже усі села Луганщини. Гуманітарну допомогу туди було доставляти небезпечно, але волонтери все одно регулярно привозили продукти харчування та необхідні речі.

Як повідомлялося, окупанти з 1 листопада видаватимуть гуманітарку в Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінній лише за російськими паспортами.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті