Італія готова передати Україні системи ППО SAMP/T та Aspide – Reuters

До наступного пакета військової допомоги, який Італія готує для України, можуть увійти системи ППО SAMP/T та Aspide. Про це 8 листопада повідомляє Reuters.

"Представник італійської урядової коаліції, який побажав залишитися анонімним, підтвердив, що Рим готовий розпочати постачання в Україну різних систем протиповітряної оборони, включаючи франко-італійські ЗРК середньої дальності SAMP/T та італійські Aspide, а також переносні ракети Stinger", - повідомляють журналісти.

Водночас поки що невідомо, яка кількість таких систем увійде до чергового пакету військової допомоги. Також залишається невідомою і дата їх постачання.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україну прибули системи ППО NASAMS та Aspide.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті