"Виснаження сил ворога". Гуменюк розказала, як іде контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ – це виснаження сил ворога і паралельно проведення бойової роботи, яку зараз виконують ЗСУ. Про повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. 

"Звільнені населені пункти, де тільки закріплюються наші війська, піддаються масованого обстрілу, оскільки у ворога ще є сили та потужності… Людям треба усвідомлювати, що навіть коли наші війська просунулись, є ще можливість бути ураженими здалеку… Я ще раз закликаю всіх дочекатись і усвідомлювати, що таке той самий контрнаступ. Вивчайте військову справу разом з нами, ми всі перебуваємо у війні, і поняття треба розуміти в їх повному форматі. Контрнаступ – це виснаження сил ворога і паралельно проведення бойової роботи, яку ми зараз виконуємо", - розказала вона.

Крім того, вона повідомила, що ЗСУ не дозволяє окупантам збільшувати свою чисельність на півдні країни.

"Ми і надалі будемо працювати за тією самою формулою, що й працюємо зараз: як тільки вони будуть намагатися, щоб їх там (на півдні - ред.) стало більше, ми застосуємо всі засоби і сили, які в нас є, для того, щоб їх стало менше. Я вірю в нашу перемогу, в наші сили і знаю, що ми це зможемо", - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, українські військові форсували річку та повернули під свій контроль населений пункт Озерне у Донецькій області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті