Іспанія надала Україні 8 броньованих автомобілів, дві "швидкі" та 5 тонн медичних товарів (ФОТО)

Міністерство оборони Іспанії надало чергову партію допомоги: вісім броньованих автомобілів, дві карети швидкої допомоги та пʼять тонн медичних товарів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес була присутня на відправленні з Алькала-де-Енарес сухопутного конвою з восьми легкових транспортних засобів, двох машин швидкої допомоги та п’яти тонн різних медичних засобів", - йдеться у повідомленні.

Транспортні засоби та медичні матеріали були надані Армією, Військово-морським флотом і військовим Підрозділом з надзвичайних ситуацій (UME).

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес розповіла пресі, що "це пріоритети, які Україна має на даний момент, війна дуже жорстока".

У розмові зі штабом стало відомо, що на сьогодні зусилля Іспанії щодо допомоги Україні склали "приблизно 31 літак з транспортування матеріальних засобів і персоналу, наприклад поранених і дітей, близько 80 вантажівок і два човни".

Іспанія діє в координації з країнами Атлантичного альянсу, ЄС та Групою донорів, що складається з 45 країн, і внесла понад 200 мільйонів євро, які вона перерахувала до Європейського фонду миру для України.

Загалом допомога полягає в польовій артилерії, пальному, бронетехніці, ракетних комплексах, медичному, речовому та зимовому спорядженні. Крім того, українські війська в Іспанії почали проходити базову підготовку".

Як повідомлялося раніше, Франція планує поставити Україні від 6 до 12 додаткових САУ Caesar, взятих із замовлення для Данії.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті