"Інформаційний Рамштайн" має на меті вичистити російських пропагандистів з ЄС та США - Ткаченко

«Інформаційний Рамштайн», що незабаром відбудеться у Варшаві або Парижі, зробить санкції проти пропагандистських російських медіа світовим трендом. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», - передає Укрінформ.

«Для початку потрібно вичистити кремлівських пропагандистів саме в США та ЄС. Саме тому ми ініціюємо розмову, що найближчим часом відбудеться у Варшаві або в Парижі у межах великого форуму, який ми називаємо «Інформаційний Рамштайн», де Україна запропонує план дій з 7 пунктів для того, щоб ці санкції стали світовим трендом», - сказав він.

Ткаченко підкреслив, що метою МКІП на 2023 рік є продовження боротьби з російською дезінформацією шляхом поширення санкцій проти пропагандистів у країнах Африки, Азії та Південної Америки.

Як повідомлялося, МКІП планує розширити протидію російській дезінформації в Інтернеті.

Платформа «Рамштайн» (за назвою авіабази-місця зустрічі) — це зустріч міжнародних союзників, які підтримують оборону України у війні з росією. Офіційна її назва Ukraine Defence Contact Group. Наразі вона об’єднує міністрів оборони понад 50 країн. Першу зустріч ініціювали США. Вона відбулася 26 квітня 2022 року і зібрала представників 43 країн. Відтоді ця контактна група зустрічається щомісяця, щоб обговорити безпеку України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті