Інформатору ФСБ з Черкащини, загрожує довічне ув’язнення (ФОТО)

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 24 серпня.

"Слідством встановлено, що чоловік надавав ФСБ РФ координати військових об’єктів, приміщень правоохоронних та державних органів, об‘єктів критичної інфраструктури", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що за виконання завдань ворожої спецслужби інформатору обіцяли грошову винагороду.

"Крім того, він просив у представників ФСБ пістолети з глушником та прицілами, вибухові пристрої та боєприпаси, щоб підготуватися до підтримки окупантів", – йдеться в поваідомленні.

Підкреслюється, що у червні 2022 року правоохоронці затримали чоловіка під час збору інформації про розташування військової частини. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Повідомляється, що обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що посадовцю ДСНС зі Старобільщини Луганської області повідомлено про підозру у держраді, у перспективі – довічне ув’язнення.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті