Імпорт газу з Азербайджану до ЄС планують збільшити вдвічі за кілька років – голова Єврокомісії

Європейський Союз має намір вдвічі збільшити імпорт газу з Азербайджану, щоб замінити російські постачання. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, перебуваючи з візитом в Баку 18 липня, пише "Deutsche Welle".

"ЄС звертається до більш надійних постачальників енергоносіїв. Сьогодні я перебуваю в Азербайджані, щоб підписати нову угоду. Наша мета: вдвічі збільшити постачання газу з Азербайджану до ЄС через кілька років", – написала фон дер Ляйєн у Twitter.

За її словами, Баку стане найважливішим партнером ЄС "у забезпеченні нашої безпеки постачань та на нашому шляху до кліматичної нейтральності".

Раніше повідомлялося, що на 18 липня був запланований візит голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн та комісара ЄС з енергетики Кадрі Сімсона до Баку для обговорення з владою Азербайджану постачань місцевого газу в Європу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті