Ілон Маск викликав падіння акцій Tesla після пропозиції віддати РФ Крим та зробити Україну нейтральною

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск у понеділок, 3 жовтня, опублікував у Twitter опитування, в якому запропонував "імовірне" закінчення війни росії проти України. В результаті подібна пропозиція зустріла шквал критики.

У першому твіті Маск запропонував такі умови світу:

  • проведення виборів у анексованих росією регіонах під наглядом ООН; росія піде, "якщо цього буде воля народу";
  • Крим формально входить до складу росії, як це було з 1783 (до "помилки" Хрущова);
  • гарантується водопостачання Криму;
  • Україна залишається нейтральною.

Пізніше американський бізнесмен додав, що вважає ядерну війну малоймовірним сценарієм. Однак він також не вірить і в перемогу України в "тотальній війні" через тотальну перевагу росії в живій силі.

Зазначимо, що станом на 21:20 варіант проти цього голосування обрали 62,5% користувачів. Мало того, оригінальний твіт Маск уже видалив. У новому опитуванні він уже пропонує проведення виборів лише на Донеччині. Також він відмовився від передачі Криму росії – там теж мають відбутися вибори. Станом на 21:40 цей варіант проголосували 55,5% користувачів, а проти - 44,5%.

Такі пропозиції підприємця зустріли критику українців. Зокрема. Посол України у ФРН Андрій Мельник відповів Маску: "Відвали! Це моя дуже дипломатична відповідь Ілону". Своєю чергою, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк так відреагував на це опитування.

"Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом. росія проходить демілітаризацію та обов'язкову денуклеаризацію і більше не може загрожувати іншим. Військові злочинці зазнають міжнародного трибуналу", - написав Подоляк.

Також варто зазначити, що в результаті таких виступів маска акції його компанії Tesla впали більш ніж на 8%.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск припинив процес купівлі Twitter, звинувативши компанію у порушеннях.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті