Євросоюз продовжить санкції проти Ірану через військову допомогу росії

Країни Євросоюзу збираються продовжити санкції проти Ірану через продовження військової допомоги росії. Про це 28 червня повідомило агентство Reuters.

Йдеться про санкції, які проти Ірану запроваджували через розробку і будівництво балістичних ракет. Їхній термін дії мав закінчитися в жовтні 2023-го року.

"Іранцям було сказано досить чітко, і тепер питання в тому, які кроки у відповідь іранці можуть зробити, якщо такі взагалі будуть, і передбачити це", - зазначив європейський дипломат, який побажав залишитися неназваним.

Джерела виділили три причини, через які ЄС вирішив продовжити дію санкцій. Насамперед ідеться про використання росією іранських безпілотників в Україні, можливість постачання іранських ракет до РФ, а також про порушення умов ядерної угоди з боку Ірану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран може постачати росії "шахіди" не тільки повітрям, а й морем.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті