Європейські виробники боєприпасів отримають 500 млн євро від ЄК для збільщення потужностей, у тому числі снарядів в Україну

Європейська комісія (ЄК) оголосила про виділення 500 млн євро європейським компаніям для нарощування потужностей з виробництва боєприпасів за схемою, яка дозволить збільшити поставки снарядів в Україну і поповнити запаси країн ЄС. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії,  - пише "ЄП".

Очікується, що за підтримки Акта на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) до кінця 2025 року Європа досягне річного обсягу виробництва боєприпасів у 2 мільйони одиниць.

"Сьогодні Єврокомісія виділила 500 мільйонів євро, передбачених Актом на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP). Це дозволить європейській оборонній промисловості наростити потужності з виробництва боєприпасів до 2 мільйонів снарядів на рік до кінця 2025 року", – йдеться у повідомленні.

Комісія відібрала 31 проєкт, щоб допомогти європейській промисловості у збільшенні виробництва боєприпасів і підвищенні їхньої готовності.

Відібрані проєкти охоплюють п'ять сфер: вибухові речовини, порох, снаряди, ракети, а також сертифікацію випробувань і відновлення. На реалізацію проєктів буде виділено 513 мільйонів євро з бюджетів ЄС і Норвегії. Це фінансування дозволить залучити додаткові інвестиції з боку промисловості на умовах співфінансування, в результаті чого загальний обсяг інвестицій у ланцюжок постачання складе близько 1,4 мільярда євро.

Завдяки вже вжитим заходам європейські річні виробничі потужності з виробництва 155-мм снарядів вже досягли 1 мільйона на рік у січні 2024 року.

Компанії, що отримують фінансування в рамках ASAP, та їхні ланцюги постачання розташовані по всьому Європейському Союзу. Підтримка надається для посилення існуючих виробничих потужностей, а також для розбудови нових. Завершені проєкти підвищать оперативність і спроможність оборонної промисловості ЄС, що забезпечить більш швидке постачання боєприпасів і ракет в Європу.

Очікується, що грантові угоди з відібраними заявниками будуть підписані в травні 2024 року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті