Єврокомісія анонсувала проєкт переговорної рамки про вступ України до ЕС

Європейська комісія наступного тижня представить проєкт переговорної рамки щодо вступу України, який потім буде винесений на розгляд країн-членів Європейського Союзу для його подальшого затвердження. Про це у п'ятницю, 8 березня, заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час візиту у Київ, - пише DW

"На наступний тиждень ми готуємо проєкт переговорної рамки, який ми потім представимо на розгляд країн-членів ЄС", - сказав він в ході спільної з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем пресконференції.

За його словами, країни-члени блоку можуть схвалити проєкт переговорної рамки, як тільки Україна виконає рекомендації щодо реформ від ЄК, які залишилися. 

Нагадаємо, 8 листопада, коли Єврокомісія рекомендувала ініціювати переговорний процес з Україною, були також оприлюднені певні "технічні застереження". Згідно з ними Україні необхідно досягти більшого прогресу у ключових сферах - від створення надійної та незалежної судової системи до захисту прав меншин та впровадження антикорупційних заходів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті