ЄС може встигнути надати Україні мільйон боєприпасів в обіцяні терміни

Комісар Європейського Союзу з питань промисловості Тьєрі Бретон заявив, що план щодо постачання боєприпасів Україні буде виконаний. Про це він заявив на зібранні міністрів оборони ЄС в Брюсселі, повідомляє Голос Америки 14 листопада.

"Виробничі потужності Європейського Союзу в галузі амуніції з лютого зросли на майже 20-30%. Тому ми дотримуємося завдання до весни збільшити випуск боєприпасів включно з ракетами принаймні до 1 мільйона. Це завдання буде виконане. Тепер очевидно, що держави члени ЄС мають зробити замовлення, щоб виконати обіцяне для України", - сказав Бретон.

Також верховний представник з міжнародних відносин і питань безпеки ЄС Жозеп Боррель висловив оптимізм щодо планів допомоги та наголосив, що 300 тисяч артилерійських снарядів вже виділені з арсеналів європейських країн, а тепер черга за виробництвом.

"Виробництво залежить від контрактів. Контракти залежать від фінансових ресурсів держав. Отже, йдеться про взаємодію промисловості й урядів… Робота триває", - зазначив Боррель

Як повідомлялось раніше, ЄС не встигне надати Україні обіцяний мільйон снарядів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті