Єрмак закликав посилити санкції на реекспорт до росії: у збитих "шахедах" знаходять європейські техзасоби

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак розповів про необхідність посилення санкцій до росії через постачання західними країнами комплектуючих до дронів. Про це чиновник написав у своєму телеграм-каналі.

Єрмак зазначив, що карбюратор одного з дронів, збитих в ніч на 18 липня над Миколаєвом, виготовлений в європейській країні. Відповідно, поточних санкцій недостатньо, аби європейські технічні засоби не потрапляли до росії.

"Росія багато років купувала іноземні технологічні продукти, але зараз, коли вони стають знаряддям вбивства людей, тероризму та геноциду - це не може продовжуватись. На це неможливо закривати очі та казати, що санкцій достатньо. Ні, їх недостатньо, бо щодня тривають обстріли та нальоти ударних БПЛА. Якщо у нових «шахідах» та ракетах зараз є західні чи азійські комплектуючі - обмежень замало. Компанії-виробники також не може влаштовувати, що їх компоненти присутні у зброї, яка вбиває людей", - розповів Єрмак.

Він також наголосив, що в 11-му пакеті санкцій ЄС частина українських пропозицій щодо боротьби з реекспортом була врахована та анонсував нові кроки від західних партнерів у найближчому майбутньому.

Як повідомлялося раніше, росіяни атакували "Калібрами" Одесу і запустили "Шахеди" по Дніпропетровщині та Миколаївщині

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті