Єрмак не знає, коли закінчеться війна, але "все може бути дуже раптово"

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що наразі ніхто не зможе відповісти на запитання, коли саме завершиться російсько-українська війна, але, на його думку, вона може закінчитись "дуже раптово". Про це він заявив в інтервʼю Наталії Мосейчук, - пише DW.

"Сказати відверто: я думаю, ніхто не знає, коли закінчиться війна. Вона може закінчитися дуже раптово. І саме для цього все робиться, багато факторів, які впливають на це. Але дуже б хотілося, щоб це відбулося якомога скоріше", - сказав Єрмак.

"Якщо порівнювати з забігом на 100 метрів, я вважаю, що 70 метрів ми вже пробігли. Але ці останні 30 є найважчими. І треба дивитися: якщо ти вже відчуваєш себе переможцем - можна все програти", - підкреслив він.

Єрмак також наголосив, що на жодні територіальні поступки чи обмеження суверенітету для завершення війни Україна не піде.

"Жодного Мінська-3 не буде!", - запевнив він і додав, що партнери не тиснуть на Україну з цих питань. 

Керівник ОП зауважив, що під час перемовин щодо української "формули миру" переконався: в перемогу України вірять багато партнерів, зокрема "навіть неочікувані країни". Втім, він також застеріг від надмірних сподівань на зовнішню допомогу. "Не можна жити з відчуттям, що нам всі винні, що це буде так завжди. Але це нормально", - зазначив Єрмак.

За його словами, Україна має бути готова до того, що в якийсь момент партнери можуть припинити підтримку, тому зараз один з пріоритетів - налагодження власного військового виробництва.

Він також анонсував проведення у США конференції у цій сфері.

"Домовились у Сполучених Штатах президент Зеленський з президентом Байденом про те, що відбудеться дуже скоро конференція у США саме українсько-американська по зброї", - зазначив курівник ОП.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розраховує на прогрес українських Збройних сил у боротьбі з російськими військами, але попередив, що поступ буде складним. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті