Є влучання у деокупованих селах Луганщини, окупанти завдали авіаударів по території Серебрянського лісництва

Російські окупанти обстрілювали деокуповані села Луганської області протягом минулої доби, є влучання по забудові. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 20 травня.

"Ворожі обстріли Невського і навколишніх сіл, на жаль, стали регулярністю. Майже щодня ми маємо руйнування житлової забудови. Вчора було влучання у ще два пошкоджених раніше будинки та інші споруди. Є влучання у Макіївці. Також противник відкривав вогонь по Стельмахівці, Куземівці та Новолюбівці", - написав Лисогор.

Він зазначив, що на фронті росіяни сконцентрували атакуючі зусилля біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку та поблизу Білогорівки на Сіверському. У свою чергу, на Лиманському напрямку українські воїни тримали ворога під вогневим контролем, мали успіх на окремих ділянках. 

Зазначається, що також окупанти завдали авіаційних ударів по території Серебрянського лісництва.

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті від 19 травня пишуть, що "російські війська продовжили наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 19 травня, але підтверджених змін на лінії фронту не відбулося". 

Аналітики також зазначають, що російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового поблизу Іванівки, Берестового, Кислівки, Степової Новоселівки та Стельмахівки; на південний захід від Сватового біля Новосадового; на захід від Кремінної біля Торського та на південь від Кремінної біля Григорівки та Білогорівки.

Раніше повідомлялось, що рашисти обстріляли кожне деокуповане село Луганщини, де залишаються люди. Масовано били по логістичних шляхах.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті