Ідуть навалою, але залишаються лежати: Кириленко розповів про тактику окупантів під Бахмутом

В районі Бахмута російські загарбники намагаються брати кількістю, навалою живої сили, проте їх розбивають українські захисники. Про це розповів очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в інтерв’ю ТСН.ua.

Зокрема, він підтвердив слова голови Офісу президента Андрія Єрмака про те, що "в Бахмуті картини, немов з Першої світової, морок і трупи ворогів, яких навіть не забирають з поля бою. Вони кладуть своїх сотнями без ідеї, без честі".

"Це так, як сказав очільник Офісу. Ця інформація відповідає дійсності. Ворог зараз тактику дещо змінив і застосовує тактику штурму окремими своїми підрозділами, навіть невеликими групами. Наприклад, йде група з десяти осіб без підтримки техніки. До того, як вони виходять, йде артилерійська підготовка і після того виходять такі невеликі штурмові групи. Як правило, вони вже у зворотній бік не повертаються", – описав ситуацію очільник Донеччини.

Він також повідомив про величезні втрати російських військ на Бахмутському напрямку. 

"Їхні тіла буквально складують на певних ділянках фронту – де вони проводять наступальні дії і не можуть прорвати оборону. І там ці тіла або фрагменти цих тіл ворог і залишає – всіх, кого застосовує в наступальній операції. Тобто це не тільки регулярні збройні сили РФ, а й приватні військові компанії на кшталт "Вагнер", – повідомив Кириленко. 

Він додав, що щодня на Бахмутському напрямку гинуть по 200 окупантів.

"Вони застосовують таку тактику, що беруть кількістю, навалою живої сили. Тобто їх "кладуть" там, їх просто розбивають наші захисники, підвозять нові групи, нове підкріплення, і вони знову таки йдуть і йдуть", – пояснив голова ОВА.

Він також описав головну мету ворога на Бахмутському напрямку, проте переконаний, що противник її не досягне.

"Генштаб дуже добре це розуміє, яку основну мету вони мають: якщо навіть не заходити в Бахмут, то обійти його, щоб відкрити собі подальший шлях до півночі, центру області. Але при цьому командування також дуже добре розуміє, що ворогові необхідне місто, щоб зупинитися на холодний зимовий період. Але вживаються всі заходи, щоб ці спроби були невдалими, якими вони й є станом на зараз", – розповів Кириленко.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті