Японія виділить 500 млн доларів на нелетальне озброєння для України та допомогу енергетичному сектору

Японія виділить 30 млн доларів на нелетальне озброєння для України та ще 470 млн на допомогу енергетичному сектору. Про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час прес-конференції в Києві, - повідомляє "Суспільне".

Фуміо Кісіда повідомив, що Японія вирішила виділити 470 млн доларів нової односторонньої грантової допомоги для енергетичного сектору та інших галузей України. Також країна виділить 30 млн доларів на постачання нелетального озброєння через трастовий фонд НАТО.

"Водночас Японія надає широкий спектр іншої допомоги на потреби України таких як розмінування, підтримка у сфері телерадіомовлення, освіта та зміцнення державного управління і також захист культурної спадщини. Ми продовжимо підтримувати Україну так, як може це тільки Японія", - сказав Кісіда.

Як повідомлялося, уряд Японії надасть Україні 170 млн доларів на відновлення критичної інфраструктури.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті