Якщо відрізати Крим від росії, окупанти самі підуть на "жест доброї волі" - ГУР

Росіян необхідно відрізати від Криму, щоб окупанти не змогли використовувати півострів у військових цілях. Про це 2 травня заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

"Безумовно, ворога потрібно відрізати від Криму - зробити так, щоб росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у військових цілях і, нарешті, здійснила так званий "кримський жест доброї волі", - заявив він.

Також Черняк зазначив, що схожу оцінку щодо Криму висловив і колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес. Він також назвав півострів вирішальним для цієї війни.

"Поки Росія окупує Кримський півострів, Україна не буде захищена. Якщо ви подивитеся на карту, то Крим із російськими військами нагадує кинджал, спрямований у живіт України", - сказав Ходжес в інтерв'ю Spirit of America.

Черняк подякував генералу за підтримку України. А також наголосив - наша країна продовжує вживати заходів на кримському напрямку, щоб досягти поставлених цілей. Про це свідчать нещодавні події на півострові.

"Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі в Росію - це правильна реакція. ГУР МО України настійно рекомендує покинути окупований Крим, поки така опція ще є", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти наказали "верхівці" держпідприємств у Криму готуватися до евакуації.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті