Якщо Україна не матиме більше ППО, російський терор буде розповзатися Європою і світом - Зеленський

Якщо Україна не матиме більше ППО, російський терор буде й надалі розповзатися Європою і світом.  Про це заявив президент Володимир Зеленський 2 січня у вечірньому зверненні.

Президент нагадав, що у розмові з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком поінформував його про наслідки сьогоднішньої атаки російських терористів.

"Від початку цієї доби було майже сто ракет різних типів, і спеціально траєкторії були прораховані ворогом так, щоб завдати якнайбільше шкоди. Це абсолютно свідомий терор. І лише за кілька цих останніх днів – від 29 грудня й до сьогодні – Росія застосувала проти України вже майже 300 ракет і понад 200 «шахедів». Ще жодна держава не відбивала подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні. Тільки за сьогодні збито десять "кинджалів", - сказав президент.

Він подякував кожному воїну  Повітряних сил ЗСУ,  усім бійцям мобільних вогневих груп, кожному зенітнику й усім тим у світі, хто вже допомагає Україні зі зброєю для захисту неба. 

"Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що безпосередньо зберігає життя. І нашим захистом неба саме тут, в Україні, ми маємо довести, що демократії здатні захищати життя від будь-яких форм терору. Якщо не зробити цього зараз в Україні, то, на жаль, російський терор буде й надалі розповзатися Європою і світом. Відчуття безкарності у російської верхівки, яке сформувалось за десятиліття їхньої нічим не обмеженої влади, вже призвело до багатьох страждань і смертей. Росія повинна запам’ятати, що таке відповідальність за знищення життя і що таке сила захисту життя", - сказав президент.

Також він повідомив, що зараз іще тривають рятувальні операції після ударів уранці та вдень. 

"Команди рятувальників працюватимуть цілодобово. Усім, хто був поранений, а це 130 людей, надається й буде надаватися необхідна допомога: Харків та область, Київ та область, Запоріжжя, усі міста й райони, які постраждали. Станом на цей час відомо про п’ятьох загиблих від цього масованого удару. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Вічна пам’ять усім жертвам російського терору", - сказав Зеленський.

Також він закликав українців цими днями звертати увагу на сигнали повітряної тривоги. "Нелюди ці хочуть завдати болю Україні. Важливо берегти життя", - наголосив Зеленський.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті