"Якщо так піде і далі, силовики це припинять" – у Кремлі прореагували на слова Пригожина про "щасливого дідуся – мудака"

У Кремлі прореагували на висловлювання Євгена Пригожина про "щасливого дідуся – мудака", які викликали резонанс у мережі. Про це з посиланням на свої джерела пише російське опозиційне видання "Медуза" 10 травня.

"Критика, з якою творець ПВК "Вагнер" Євген Пригожин обрушився на міноборони РФ, і його міркування щодо ситуації на фронті почали "всерйоз турбувати вище керівництво країни", стверджують два джерела "Медузи", близькі до Кремля", – ідеться в повідомленні.

Видання цитує міркування Пригожина про "щасливого дідуся":

"Є люди, які воюють, а є люди, які один раз у житті десь вивчили, що має бути резерв, – і збирають, збирають, збирають ці резерви. І замість того, щоб витратити снаряд, вбити противника, зберегти життя нашого солдата, вбивають наших солдатів. А щасливий дідусь думає, що йому добре. І що робити далі країні? Якщо він виявиться правий, дай бог усім здоров'я. А ось що робити країні, що робити нашим дітям, онукам, майбутньому Росії і як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь – закінчений мудак?"

Співрозмовники "Медузи", близькі до адміністрації Путіна, стверджують, що в Кремлі вимоги Пригожина, звернені до Міноборони РФ, сприйняли як "серйозну загрозу". Одне з джерел зазначає, що зараз Пригожин діє "не в спільній команді і не в спільних інтересах" із російською владою.

"У нього є свій проєкт – Бахмут, і заради нього він робить усе. Але це особистий проект, щоб отримати вплив на міноборони, щоб "Вагнер" став головною переможною силою", – вважає співрозмовник "Медузи".

Підкреслюється, що ще більш негативно в Кремлі сприйняли слова про "щасливого дідуся": "Звичайно, він може потім сказати, що це про Шойгу або про абстрактного обивателя, але люди роблять зрозумілі висновки". Одне з джерел "Медузи" вважає, що Пригожин дійсно прямо натякав на путіна. Однак інший співрозмовник вважає, що ці слова не можна розцінювати як "пряму атаку" на президента РФ.

Джерело "Медузи" в одному з російських державних ЗМІ стверджує, що пропагандисти вже отримали від адміністрації президента "попередження", що якщо Пригожин і надалі продовжить критикувати міністерство оборони й розповідати про "невдачі на фронті", то в публікаціях його слід "позиціонувати як зрадника" Росії.

При цьому співрозмовники "Медузи", близькі до Кремля, вважають, що на цьому влада не зупиниться: "Поки "Вагнер" на фронті, Пригожину мало що загрожує, у нього є можливість вийти на прямий діалог із президентом. Але якщо так піде далі, це точно припинять офіційні силовики".

Підкреслюється, що сам Пригожин відмовився відповідати на запитання "Медузи", зокрема про те, якого "дідуся" він мав на увазі.

Я вже багато разів повторював, що ворожим виданням коментарів не даю. Щойно такі запитання надійдуть від неангажованого російського видання, я із задоволенням на них відповім", – сказав Пригожин.

Раніше повідомлялося про заяву Пригожина про те, що "ЗСУ рвуть фланги на Артемівському напрямку, підрозділи міністерства оборони Росії залишають позиції".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті