Якщо Німеччина не погодиться передати Україні танки Leopard, ми створимо меншу коаліцію – прем'єр Польщі

Якщо Німеччина не погодиться передати Україні танки Leopard, Польща створить меншу коаліцію. Про це повідомив польський на прем'єр-міністр Матеуш Моравецький в інтерв'ю PAP.

"Якщо згоди Німеччини на "Леопарди" так і не буде, то ми будемо будувати меншу коаліцію держав, готових поділитися своїми сучасними танками з Україною. Ми не будемо просто спостерігати, як Україна стікає кров’ю", - заявив він.

За його словами, Україна і Європа переможуть у цій війні - з Німеччиною або без неї.

"Від Німеччини зараз залежить, чи хочуть вони приєднатися до місії та спинити російське варварство, чи обирають мовчки спостерігати і увійти в історію як ті, хто був на неправильній стороні", - сказав прем’єр Польщі.

Він також зазначив, що вважає поведінку Німеччини щодо передачі танків Leopard Україні неприйнятною та не розуміє, що має відбутися, аби країна "відкрила очі і почала діяти відповідно до потенціалу Німеччини".

Як повідомлялося раніше, глави МЗС держав Балтії закликали Німеччину невідкладно надати Україні танки Leopard 2.

Нагадаємо, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі "Рамштайн" 20 січня, але він доручив підготуватися своєму міністерству до "дня, який, можливо, настане". При цьому, у Шольца заперечили, що нібито висували умовою надання Україні німецьких танків те, що США у такому разі теж мають надати свої танки Abrams.

Частина німецьких політиків після цього закликали уряд принаймні надати дозвіл на передачу Україні "Леопардів" іншим країнам, які вже готові це зробити, а кількасот людей організували у Берліні мітинг за надання танків Україні.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті