Якщо Abrams з'являться в Україні у серпні, буде надто пізно – Зеленський

Танки Abrams мають надійти в Україну якнайшвидше, інакше буде надто пізно. Про це 27 січня в інтерв'ю Sky News заявив Володимир Зеленський.

"Кількість танків і термін, коли вони до нас можуть доїхати, відіграють невід'ємну та надважливу роль порівняно з тим, яке і коли було ухвалено рішення", - заявив в інтерв'ю глава держави.

За словами президента, Україна вже має зброю, яка досі не доїхала, хоча рішення про постачання вже прийнято. Як приклад він навів і постачання американських танків Abrams.

"Вони прибудуть надто пізно. Але я не знаю реальної ситуації на цю хвилину, коли вони мають бути, коли Америка дасть нам Abrams. І я не знаю реально, коли саме прибудуть танки з Європи", - запевнив Зеленський.

Він згадав про танки, за якими ухвалила рішення Європа, зокрема французькі та німецькі. Наприклад, президент Франції Еммануель Макрон, за словами президента, ухвалив це рішення два тижні тому.

Нагадаємо, раніше Зеленський подякував Байдену за рішення надати Україні танки Abrams.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті