Ядерна зброя одна на двох: Токаєв закликав задуматися про "делікатний момент" - "Союзну державу"

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв під час виступу на Євразійському економічному форумі в Москві привернув увагу до проблеми так званої "Союзної держави" Росії та Білорусі. Про це пишуть казахські ЗМІ 24 травня.

Токаєв звернув увагу, що всередині ЄЕС існує Союзна держава Росії та Білорусі, але водночас є інший рівень інтеграції, як у Казахстану, Киргизстану та Вірменії. Він закликав визначитися, як працювати в цих умовах, назвавши ситуацію делікатним моментом.

"Є концептуальна реальність або специфіка, яку нам потрібно враховувати, - це наявність в ЄЕС Союзної держави в особі Білорусі та Росії. Концептуальна та ідеологічна основа цього союзу досить серйозна. Це взаємне визнання спільності, визнання культурної, мовної, релігійної ідентичності. Тобто визнання наявності одного народу", - зазначив Касим-Жомарт Токаєв.

"У світовій політичній історії створено унікальний прецедент або феномен створення держави за формулою "Дві країни - одна держава"... З єдиним політичним, юридичним, валютним, культурним, гуманітарним простором. З єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом. Я перепрошую, і навіть ядерна зброя одна на двох зараз", - сказав Президент Казахстану.

"Є й інший рівень інтеграції, представлений Казахстаном, Киргизстаном і Вірменією. З цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми будемо працювати в цих умовах? Це питання концептуальне. Нам потрібно, я думаю, і на цьому економічному форумі обговорити цю проблему", - резюмував Токаєв.

У ЗМІ звернули увагу, що на словах про ядерну зброю російський диктатор Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко почали посміхатися і потиснули один одному руки.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті