Стягнути з росії завдані збитки на користь "Укренерго" допоможе Енергетичне Співтовариство

Стягнути з РФ збитки, завдані НЕК "Укренерго", допоможе Енергетичне Співтовариство. Про це повідомило "Укренерго" на своїй сторінці у Facebook 12 грудня.

"Позиватися проти росії та вимагати відшкодування збитків, завданих магістральним мережам "Укренерго", нам буде допомагати одна з найвпливовіших у Європі міжнародних енергетичних організацій – Енергетичне Співтовариство, членом якого Україна є з 2010 року, – сказано в повідомленні. – Відповідний Меморандум про це нещодавно підписали "Укренерго" та Секретаріат Енергетичного Співтовариства".

Уточнюється, що секретаріат Енергетичного Співтовариства залучить міжнародних та українських експертів, проведе ретельний аналіз, куди "Укренерго" матиме змогу звернутися для компенсації отриманих збитків від російської агресії.

Також буде розроблено план дій з висунення претензій та визначені ключові юридичні експерти і компанії, які забезпечуватимуть підтримку розгляду позовів проти росії у національних судах і міжнародних трибуналах.

"Крім цього, робоча група з правових претензій, яка буде створена у рамках Меморандуму, представлятиме "Укренерго" у Спеціальному міжнародному трибуналі проти росії", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що російські ракетні удари тільки 15 листопада нанесли українському бюджету збитків на мільярд доларів

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті