Виявлено списки зрадників з Херсону та документи ФСБ, які підтверджують їхню співпрацю під час окупації (ФОТО)

СБУ виявила списки агентів ФСБ, які співпрацювали з ворогом під час окупації Херсону, а також документи російської спецслужби, які підтверджують цю співпрацю. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 16 листопада.

"Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи ФСБ, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що серед вилученого є наступне:

- власноруч написані "зобов’язання" агентів про конфіденційне співробітництво з ФСБ;

- справи агентурного вивчення;

- повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань;

- "протоколи обшуків" у помешканнях херсонців.

Підкреслюється, що представники спецслужби рф покинули таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу Сил оборони.

За викритими матеріалами встановлено, що ворожі поплічники давали "наводку" окупантам на місця перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору на території південного регіону.

Також агенти російської спецслужби брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими "уголовными делами".

"Виявлено задокументовані факти викрадення і катування потерпілих, а також розграбування їхніх осель під виглядом проведення "обшуків", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ отримали інформацію, що пособники агресора були завербовані кадровими співробітниками ФСБ, які входили до складу "временно-оперативной группы ВОГ-8". Саме її представники займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку.

"Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж", – повідомляє СБУ.

Раніше повідомлялось, що СБУ шукає зрадників і колаборантів на Миколаївщині та Херсонщині.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті