Вирок 15 років тюрми отримав зрадник, який наводив російські "Гради" на Нікополь

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент ФСБ, який коригував ракетно-артилерійські та дронові удари РФ по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 3 листопада.

"Саме за його координатами агресор намагався знищити портову інфраструктуру Нікополя та місцеві судноплавні засоби. Крім того, серед основних завдань, які йому ставив ворог, було встановлення локацій підрозділів ЗСУ поблизу акваторії р. Дніпро", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовослужбовець, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ.

До "уваги" агресора військовий потрапив через свою матір, яка проживає у тимчасово окупованому Енергодарі і контактує із російською спецслужбою.

Військові контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали.

За матеріалами української спецслужби суд призначив зраднику 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала російського інформатора, який коригував ракетні удари РФ по Слов’янську та Лиману.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті