Вимагала з представників благодійної організації 9,5 тис. євро за включення до бази "Шлях": підозру отримала мешканка Києва

Мешканка Києва отримала підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення службовими особами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомила Київська міська прокуратура в Телеграм 13 січня.

"За даними слідства, підозрювана висунула вимогу представнику благодійної організації про необхідність передачі 9,5 тис. євро за вплив на службових осіб вказаного Міністерства для включення представників благодійної організації до Єдиного комплексу інформаційних систем Державної служби України з безпеки на транспорті "Шлях" для можливості виїзду за кордон", - сказано в повідомленні.

 Зазначається, що в ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували одержання підозрюваною першої частини неправомірної вигоди у сумі 5 тис. євро. Після одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 4,5 тис. євро фігурантку затримали у порядку ст. 208 КПК України.  

Досудове розслідування триває. У ході слідства буде надана оцінка діям інших учасників злочину.  

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила ще три "ухилянтські схеми", серед затриманих – посадовець ВЛК у Львові.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті