Викрадали людей та "вибивали" з них неіснуючі борги: у Запоріжжі затримали банду рекетирів

СБУ і Нацполіція знешкодили у Запоріжжі банду рекетирів, яка викрадала людей та "вибивала" з них неіснуючі борги. Про це повідомили в телеграм-каналі відомства 18 січня. 

"Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після чого вимагали від потерпілих гроші за "мирне" врегулювання спору. У багатьох випадках одноразовий "платіж" переростав у щомісячну "данину". У разі відмови платити учасникам банди, фігуранти викрадали своїх жертв та відвозили їх до покинутої будівлі. Там злочинці жорстоко били людей та погрожували їм "повільною" смертю", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що співробітники СБУ затримали "на гарячому" лідера угруповання і двох його активних учасників, коли вони "вибивали" неіснуючий борг у чоловіка. Зловмисники тримали потерпілого у напівзруйнованій будівлі на території міського парку.  

За даними слідства, банду організував запорізький кримінальний авторитет, який понад 20 років провів у тюрмі за особливо тяжкі злочини, у тому числі розбій та викрадення людей. До складу угруповання він залучив більше десяти осіб, більшість з яких вже неодноразово відбувала покарання за нанесення тілесних ушкоджень та вимагання. Застосовуючи розбійні напади на громадян, зловмисники намагались поширити свій вплив на території міста та інші райони області. 

Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучено зброю, наркотики та гроші, одержані злочинним шляхом. 

Наразі організатору банди і двом його спільникам повідомили про підозру за такими статтями ККУ:

- ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);

- ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);

- ч. 4 ст. 187 (розбій). Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій лідера банди за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що депутат міськради на Житомирщині разом з бандою викрадав людей та "вибивав" із них гроші.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті