"Вибивали" гроші з дружини загиблого воїна ЗСУ та погрожували вбити дитину: у Запоріжжі затримано рекетирів

СБУ затримала у Запоріжжі рекетирів, які "вибивали" гроші з дружини загиблого воїна ЗСУ та погрожували вбити їхню дитину. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 9 лютого.

"Задокументовано факт "вибивання" 10 тис. американських доларів від дружини одного із полеглих захисників України. Дізнавшись про те, що жінка отримала від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від неї кошти, які нібито заборгував її покійний чоловік. Щоб залякати жінку, рекетири постійно переслідували її та чинили психологічний тиск", - сказано в повідомленні.

У разі відмови сплатити "борг" погрожували спершу покалічити потерпілу, а потім вбити разом з її неповнолітньою дитиною.

"Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час передачі їм половини суми від дружини загиблого", - йдеться також у повідомленні.

Зловмисники проживали в обласному центрі і раніше вже відбували покарання за тяжкі злочини, у тому числі за розбій.

Встановлено, що фігуранти обкладали "даниною" місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом "повернення боргів". Через регулярні розбійні напади на громадян учасники банди намагались поширити свій вплив на території міста та в інших районах області.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинного угруповання. Його учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що СБУ знешкодила у Дніпрі злочинне угруповання: викрадали людей і вимагали гроші.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті