Вибухи на "Північних потоках" могли бути зрежисованою операцією з метою звинуватити Україну – міноборони ФРН

Диверсія з підривом газопроводів "Північний потік" та "Північний потік – 2" могла бути зрежисованою "операцією під прикриттям", проведеною для того, щоб пізніше звинуватити у цьому злочині Київ. Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус в ефірі радіостанції "Deutschlandfunk" 8 березня, пише "Deutsche Welle".

"Операція могла бути проведена під "чужим прапором", – заявив Пісторіус.

Уточнюється, що він застеріг від передчасних звинувачень України у зв'язку з опублікованим напередодні розслідуванням низки ЗМІ про ці вибухи.

"З цією заявою німецький міністр оборони виступив перед переговорами з колегами по Євросоюзу у Швеції, – сказано у повідомленні. – У стокгольмській зустрічі, де обговорюють постачання зброї Києву, беруть участь також український міністр Олексій Резніков та Генсек НАТО Єнс Столтенберг".

Наголошується, що глава МЗС ФРН Анналена Бербок також закликала з обережністю ставитись до повідомлень ЗМІ про можливих виконавців диверсії на "Північних потоках".

"Безумовно, ми дуже, дуже уважно стежимо за всіма повідомленнями та всіма висновками, які з'являються у різних сторін", – заявила вона в іракському Ербілі.

За словами Бербок, необхідно дочекатися закінчення офіційного розслідування.

Раніше повідомлялося, що Німеччина розслідує "український слід" диверсій на "Північних потоках". Україна заявляє про "абсолютну непричетність".

Раніше також повідомлялося, що Генсек НАТО заявив: розслідування вибухів на "Північних потоках" продовжується, поки невідомо, хто за ними стоїть.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті