Втрати "Укренерго" від атак рашисті за останні дні склали приблизно 100 мільйонів євро

Сума збитків НЕК "Укренерго" від атак російських військ по енергосистемі України за останні дні орієнтовно сягає 90-100 млн євро. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на своїй сторінці у Фейсбуці 24 березня.

"За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше на 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання «Укренерго». Але ми готувалися до цього. Формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал", - пише він.

Кудрицький відзначив, що дуже важливу роль зіграли інженерні укріплення на енергообʼєктах, які облаштовувалися спільно з обласними військовими адміністраціями та Державним агентством з відновлення.

"В регіонах, які зазнали найбільших пошкоджень, ліквідацією наслідків атак та відновленням займається 10 мобільних ремонтних бригад, фахівців експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації. Сотні висококваліфікованих енергетиків працюють цілодобово над поверненням світла в домівки українців", - додав він.

Як повідомлялося, компанія ДТЕК через російські обстріли повідомила про застосування екстрених та стабілізаційних відключень у Кривому Розі та Одесі.

Також нагадаємо, що ракетними ударами по Харкову 22 березня росіяни зруйнували усі трансформаторні підстанції міста. Пошкоджень зазнала також місцева теплоелектроцентраль.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті