Другий бустер від COVID-19 дозволять робити усім охочим - МОЗ

Найближчим часом буде ухвалено рішення про розширення другого бустерого щеплення від COVID-19 на всіх охочих. Про це розповів заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Зараз дійсна рекомендація МОЗ — застосовувати другий бустер для літніх людей, для тих, хто має важкі супутні захворювання. Але найближчим часом скоріш за все буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх. Ми будемо рекомендувати і давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання", - повідомив він.

За його словами, така опція буде надана до середини вересня. 

"Мова йде про те, що коли людина буде звертатися до пункту щеплення, то їй не відмовлять у вакцинації. Поки зараз можуть отримати другий бустер лише ті люди, які мають для цього медичні показання", - пояснив Ігор Кузін.

Він зазначив, що вакцинація буде продовжувати захищати від важкого перебігу коронавірусної хвороби, тому другий бустер буде продовжувати рятувати життя, і "це буде єдиним захистом від важкого перебігу".

"Якщо людина пропустила щеплення, або є базовий курс і вона не встигла зробити бустер, то, безумовно, людина має прийти і щепитися, тому що по суті неповний курс щеплення не має такого захисту, як повний", - додав головний санлікар.

Як повідомлялося раніше, в Україні спостерігається початок зростання захворюваності на COVID-19.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті