ЗСУ займають нові позиції і можуть оточити росіян навколо Лимана - ISW

Українські військові продовжують розширювати свої позиції на схід від річки Оскіл та на північ від Сіверського Донця, що надалі може призвести до оточення росіян під Лиманом (Донецька область). Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

"Подальший український поступ на схід уздовж північного берега Сіверського Дінця може зробити позиції росії навколо Лимана непридатними і відкрити підступи до Лисичанська і, нарешті, до Сєвєродонецька", - упевнені аналітики ISW.

При цьому в Лимані все ще в основному знаходяться резервісти БАРС (бойовий армійський резерв країни) та залишки тих підрозділів, які зазнали розгрому від ЗСУ у Харківській області. Принаймні саме про це заявляють аналітики Інституту.

"Росіяни, схоже, не спрямовують туди підкріплення з інших місць", - додали в ISW.

Варто зазначити, що під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області російські підрозділи там втратили більш ніж половину солдатів.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті