ЗСУ суттєво просуваються на херсонському напрямку - Міноборони

Організований російськими загарбниками псевдореферендум на частині територій Херсонської та Запорізької областей не зупинив контрнаступ на схід українських військ. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк, - передає Укрінформ.

За її словами, підрозділи ЗСУ в останні дні суттєво просуваються, зокрема на херсонському напрямку.

"Окупаційне керівництво розгублене. Вони не зовсім розуміють, що дає їм проведений референдум. Вони просто виконали вказівку згори (з москви – ред.), але бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє підрозділи ЗСУ, які суттєво просуваються на херсонському напрямку", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що війська загарбників наразі не можуть підтягнути достатньо резервів на херсонський напрямок, оскільки ЗСУ контролюють усі логістичні шляхи.

"Активність військових рф на цьому напрямку неможлива, бо пошкоджена логістика, постійно вибухають пункти управління, що сіє розгубленість у військових підрозділах. Марні спроби відремонтувати Антонівський і Каховський мости, аби переправитися з лівого берега на правий, оскільки мости перебувають під вогневим контролем ЗСУ", - сказала Гуменюк.

Водночас вона не змогла підтвердити прибуття на передову мобілізованих російських новобранців. "Достовірної інформації про це поки що не маємо, але знаємо, що деякі новоприбулі росіяни вже шукають способи сповістити про себе спецпідрозділам ЗСУ, що хочуть жити, готові скласти зброю, аби потрапити під дію міжнародного гуманітарного права", - підсумувала керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь».

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті