ЗСУ закликали білоруських та російських військових здатися в український полон

Збройні сили України звернулися до білоруських та російських військових та закликали їх здатися в полон. Про це 11 листопада повідомили ЗСУ у Facebook.

"Військовослужбовці республіки Білорусь, якщо вас таки змусять взяти участь у війні путіна проти народу України, і якщо ви не можете не виконати цей злочинний наказ, перейшовши державний кордон України: зупиніться у складі підрозділу, заглушіть мотори, розведіть зброю, підніміть білі прапори та дочекайтеся зустрічі із представниками командування ЗСУ", - звернулися українські військові.

Такі дії ЗСУ ухвалять як акт вияву дружніх відносин та відмову від вбивства українців. Мало того, після цього білоруським військовим дозволять миттєво та вільно повернутися на територію Білорусі.

"Якщо ж ви боїтеся злочинної влади, ми запропонуємо вам гідне перебування на території України у спеціально обладнаних військових містечках", - додали у ЗСУ.

У таких містечках на білорусів чекатиме медобслуговування, можливість телефонного зв'язку з рідними та цілодобовий доступ в інтернет. Після цього до Генштабу звернулися і до військових РФ.

"Військовослужбовці Російської Федерації! Якщо ви вирішите стати частиною російської окупаційної армії, то для вас залишаються лише два варіанти. Здача в полон. У цьому випадку ми гарантуємо вам дотримання всіх міжнародних конвенцій стосовно військовополонених, утримання в таборах для військовополонених та медичну допомогу, можливість сповістити рідних і близьких про ваше полонення. Інакше на вас чекає неминуча смерть", - підсумували українські військові.

Нагадаємо, напередодні в Генштабі показали дії ЗСУ у разі повторного наступу РФ із Білорусі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті